top of page

Stop de Bloeding, Red een Leven

Belangrijke aanvulling op EHBO

 

Levensbedreigend bloedverlies stelpen

Stressvrije leeromgeving

Stop de Bloeding, Red een Leven ehbo cursus bhv
OVERZICHT

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Dat geldt natuurlijk ook voor meer alledaagse verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt. Voorbeelden daarvan zijn ongevallen met machines, een val door een glazen deur of ernstige open botbreuken.

 

Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een bomaanslag of massale schietpartij nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Snelle eerste hulp door omstanders of hulpverleners die al ter plaatse zijn, zoals bedrijfshulpverlening (BHV), politie, brandweer of marechaussee, kan voorkomen dat mensen doodbloeden. In een Amerikaanse survey geeft 75% van de ondervraagde mensen aan bereid te zijn noodhulp te bieden aan een medemens met ernstige bloeding. (Bron: Converting Bystanders to Immediate Responders, JAMA Surgery, juli 2017)

INHOUD

​De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen etc. 

Cursusinhoud Stop de Bloeding, Red een Leven:

  • Een ernstige bloeding herkennen en stoppen

  • Oefenen en aanleggen van (stollingsbevorderende) gazen in bloedende wond

  • Het aanleggen van een tourniquet (knevelverband bij ernstige bloedingen) 

» 2,5 tot 3 uur
» Tot 16 deelnemers per cursus
» Vanaf 16 jaar
» Incompany
» Geen vooropleiding vereist
» Nederlandstalig cursusmateriaal
» Certificaat twee jaar geldig
» Jaarlijkse herhaling aanbevolen

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Stop de Bloeding, Red een Leven ehbo cursus bhv

Stop de Bloeding - Red een Leven -

Individueel

4 t/m 12 deelnemers,

per deelnemer:

€59

Stop de Bloeding, Red een Leven ehbo cursus bhv

Stop de Bloeding - Red een Leven -

Groep

Groep (maximaal 16 deelnemers):

€770

Stop de Bloeding, Red een Leven ehbo cursus bhv

Binnen deze cursus wordt gewerkt met trainingsmaterialen van Stop de Bloeding en Skills Meducation. Uw instructeur kan ook adviseren in de aanschaf van Stop de Bloeding-sets voor gebruik in uw bedrijf, school of instelling.

bottom of page